هواکش آشپزخانه که به آن هود (به انگلیسی: hood، به معنای سرپوش یا کلاه، به خاطر شکل هودهایی که مانند سرپوشی بالای اجاق قرار میگیرند) هم گفته میشود، وسیلهای برای از بین بردن بوی پختوپز در آشپزخانههای امروزی است.
انواع هود
در حال حاضر دو نوع هود در بازار موجود است. هودهای تصفیه کننده هوا و هودهای دارای خروجی هوا، هودهای تصفیه کننده، گرد و غبار و بو را به داخل میکشند و ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا میزدایند و دوباره هوای تصفیه شده را به داخل آشپزخانه پس میدهند.
- بیشتر بخوانید: هود آشپزخانه
هودهایی که خروجی هوا دارند، به یک کانال متصل شدهاند که گرد و غبار، چربی و بوهای نامطبوع از طریق آن به بیرون فرستاده میشود. این هودها به شکلهای معمولی، شومینهای و جزیرهای موجود هستند.
- بیشتر بخوانید: هواکش خانگی
مکش هود
میزان هوایی که هود در دقیقه توانایی خارج کردن آن را دارد بر واحد مترمکعب محاسبه میشود. نصب درست هود بر میزان مکش آن تأثیرگذار است. قبل از خرید هود باید نوع خروجی هود منزل خود را مشخص کنید (یعنی قطر دریچه به کار رفته در دیوار و قطر لوله به کار رفته در دیوار تا محل خروج پشت بام یا دیوار و کلاهک به کار رفته در آن) زیرا اگر شما هودی با خروجی ۱۰۰۰مترمکعب تهیه نمایید و خروجی شما ۱۰ یا ۱۵ سانتیمتر باشد هود نمیتواند نتیجه مطلوب را ایجاد کند و علاوه بر مکش کمتر صدای بیشتری هم ایجاد میشود.