در یک وعده برنج سفید حدود 53 گرم کربوهیدرات وجود دارد.
فقط مقدار کمی از فیبر بدست می آید.
بیشتر آن نشاسته و مقدار کمی شکر است.
برنج تایلندی تنظیم بازار علیرغم اینکه چربی کم و پروتئین متوسطی دارد، دارای شاخص گلیسمی بالای ۷۵ است.
سطح بعد از خوردن غذا کربوهیدرات های GI بالا (70+) به سرعت هضم و متابولیزه می شوند (به انرژی تبدیل می شوند.
محصولات با شاخص گلیسمی پایین (زیر 55) به متابولیسم طولانی تری نیاز دارند که باعث نوسانات کمتری در سطح گلوکز می شود.
در مطالعات نشان داده شده است که مصرف منظم غذاهای Ig کمتر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش می دهد.
بنابراین توصیه می شود با توجه به شاخص گلیسمی بالا، مصرف گهگاهی برنج سفید بخصوص برای افرادی که از نظر ژنتیکی مبتلا به دیابت هستند، مصرف شود.
با این حال، برنج سفید به دلیل محتوای کربوهیدرات بالایی که دارد مصرف می شود که مقدار زیادی انرژی را فراهم می کند.
به تسکین اختلالات گوارشی مانند اسهال، کولیت و اسهال خونی کمک می کند.
برنج آربوریو برنجی با دانه متوسط است که از شهر آربوریو که در آن کشت میشود، میآید.
مشخصه آن دانه پهن تر است و نقطه سفید مشخصی در مرکز خود دارد.
نسبت به برنج دانه بلند کمتر آسیاب می شود. تی
این نوع برنج سرشار از نشاسته است که تمایل به چسبیدن به هم دارد و بافتی خامه ای و جویدنی ایجاد می کند که برای ریزوتو، پودینگ برنج و سوپ عالی است.
برنج باسماتی در انواع مختلفی با قیمت های مختلف عرضه می شود.
در دو نسخه سفید و قهوه ای عرضه می شود. هر دو طعم آجیلی و بوی متمایزی دارند.
برنج دانه بلند است.
بیشتر انواع برنج، به خصوص برنج سفید، شاخص گلیسمی بالایی دارند، اما برنج باسماتی نه.
این نوع برنج دارای شاخص گلیسمی 50 تا 58 است و به همین دلیل آن را غذایی با شاخص گلیسمی پایین یا متوسط می دانند.
اگر دیابت دارید، وعده های کوچک برنج باسماتی می تواند بخشی از رژیم غذایی سالم شما باشد